Conversaties & Annotaties in Oracle Documents Cloud Service

In releaConversations1se 7 van Oracle Document Cloud Service  zijn “Conversations & Annotations” toegevoegd als functionaliteit. In het Nederlands vertaald naar “Gesprekken & Opmerkingen maar ik prefereer de Engelse termen. Dit is naast het reserveren van bestanden (zie vorige blogpost: Reserveren van bestanden)  onontbeerlijk om echt op afstand samen te werken rond documenten.  Zonder conversatiemogelijkheid zal veelal alsnog via telefoon of email bepaalde aanpassingen en vragen over een document besproken worden. Het enige voordeel van het gebruik van OracleDocuments is dat dan de noodzaak om iedere versie bij te voegen  als attachment vervalt.

Uiteraard zijn annotaties soms ook mogelijk via de pakketten waarmee documenten en files bewerkt worden. Bekendste voorbeeld is natuurlijk Word waarin in het document opmerkingen verwerkt kunnen worden, ook PDF biedt bepaalde mogelijkheden. Voordeel van de Oracle Documents functionaliteit is dat de opmerkingen wel gekoppeld zijn aan het document of zelf folder maar daar niet zelf in zijn opgenomen. Daardoor is een snel overzicht van alle opmerkingen mogelijk en hoeven deze niet verwijderd te worden uit het document zodra het definitief wordt.

Ander voordeel is natuurlijk dat conversaties voor alle documenten mogelijk is, voor alle soorten content op dezelfde manier werken. Ook zijn annotaties mogelijk voor alle documenten die viewable zijn.

In onderstaande filmpje volgt een kort instructie hoe het werkt een wat er mogelijk is

Voor een meer exacte uitleg van de werking voor degene die oracle Documents gebruiken verwijs ik naar de prima online handleiding:

Nederlandse handleiding gesprekken in Oracle Documents

 

 

 

Advertenties
Tagged with: , , ,
Geplaatst in Oracle Documents
2 comments on “Conversaties & Annotaties in Oracle Documents Cloud Service
  1. […] (versie 1.16) is het in het kader van conversatie annotaties aan documenten toe te voegen, zie post Conversaties en Annotaties Deze annotaties zijn geen onderdeel van het document zelf maar gekoppeld aan de pageviews. […]

    Like

  2. […] uit Oracle Social Network dat inmiddels toegevoegd is aan Oracle Documents zie eerdere post Conversaties & Annotaties in Oracle Documents Cloud Service. Deze categorieën zijn alleen relevant indien de OSN functionaliteit ook daadwerkelijk gebruikt […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

SOA Community Blog

by Jürgen Kress

JonathanHult.com

and other Oracle PaaS/IaaS Cloud Services

Oracle Blogs | Oracle Digital Experience Platform Blog

and other Oracle PaaS/IaaS Cloud Services

AMIS Oracle and Java Blog

Friends of Oracle and Java

Oracle Content and Experience Cloud Service Blog

and other Oracle PaaS/IaaS Cloud Services

%d bloggers liken dit: